Weeralarm 23 november 2008

WeeralarmDe ANWB geeft een spitsalarm af voor maandagochtend. Reden is de verwachting van het KNMI dat er maandagochtend nog af en toe wat sneeuw gaat vallen. Daardoor staat er naar verwachting meer dan 500 kilometer file in het land.

Spekglad wegdek dreigt door regen

asfalt.jpg

 

 

 

 

 

De regenbuien die begin volgende week waarschijnlijk een einde maken aan een lange periode van droogte, dreigen de Nederlandse wegen om te toveren in een spekgladde ondergrond.

Als het regenwater zich vermengt met olie, rubber en ander vuil, ontstaat een glibberige laag op het wegdek. Weggebruikers worden opgeroepen extra op hun snelheid en de afstand tot hun voorganger te letten.

Flinke stijging energierekening

De energierekening van een huishouden met een gemiddeld stroom- en gasverbruik stijgt per 1 januari van dit jaar met 7,5 procent ten opzichte van december 2005. De stijging komt voor rekening van hogere leveringstarieven. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt.

De hogere tarieven voor de levering van elektriciteit en gas worden door energieleveranciers toegeschreven aan de sterk gestegen olieprijzen op de wereldmarkt. Andere 'kostenposten' op de energierekening, zoals de transportkosten en de energiebelasting, zijn ten opzichte van december vrijwel op hetzelfde niveau gebleven, aldus het CBS.

Travolta piloot Australische ploeg?

Acteur John Travolta wil de Australische voetbalploeg deze zomer naar Duitsland vliegen voor het wereldkampioenschap. De krant Melbourne Age meldde dinsdag dat de onderhandelingen daarover in een afrondende fase zijn.

Travolta is ambassadeur van luchtvaartmaatschappij Qantas, de sponsor van het team van bondscoach Guus Hiddink. Na de plaatsing van Australi? voor de wereldtitelstrijd zou de acteur hebben aangeboden als piloot op te treden voor de spelers en de staf.

 

 

Liever een korte kroket

Nederlanders eten liever een korte, dikke kroket dan een lange, dunne. De meeste kroketten worden thuis rond lunchtijd klaargemaakt en opgegeten op een boterham. Dat bleek zaterdag uit het Grote Kroketten Onderzoek, in opdracht van krokettenproducent Cold Food.

Verder blijkt dat kroketetend Nederland niet goed weet welk vlees in de snack zit. Slechts 1 procent weet dat de doorsnee kroket bestaat uit paardenvlees. Hoewel 70 procent zegt de voorkeur te geven aan rundvleeskroketten, wordt de paardenvleeskroket het meest gegeten. Jaarlijks worden in Nederland ruim 350 miljoen kroketten verslonden.

Cold Food hield het Grote Kroketten Onderzoek in aanloop naar de vijftigste editie van de horecabeurs Horecava, die van 9 tot en met 12 januari plaatsheeft in de Amsterdamse RAI.