Miljonair met Homepage

Het is de Britse student Alex Tew gelukt om met zijn website een miljoen dollar op te halen. De laatste duizend advertentiepixels leverde hem 38.000 dollar op.

De 21-jarige Tew kondigde in augustus zijn Milliondollarhomepage.com aan. Op de site bood hij een miljoen pixels aan advertentieruimte aan. Per pixel rekende hij ??n dollar aan kosten. Op die manier hoopte hij miljonair te worden. En het is hem deze week gelukt.

Kort na de introductie stonden de adverteerders in de rij om ruimte op zijn homepage te kopen. De laatste duizend pixels heeft hij deze maand op eBay verkocht. Uiteindelijk leverde dit hem nog 38.100 dollar op.

Tew is nu gestopt met de verkoop van advertenties. De website Milliondollarhomepage.com blijft nog zeker vijf jaar online, zo verzekert hij.

In navolging van het succes van de Brit, zijn er ook in Nederland en Belgi? varianten op dit idee ontstaan. Deze sites zijn echter nog geen doorslaand succes. Op de Belgische site zijn ruim vijfduizend pixels verkocht. De Nederlandse site Ikwileenmiljoen.nl heeft slechts 3600 pixels aan advertentieruimte weggezet.