Dell haalt 4,1 miljoen accu's terug


De Amerikaanse computergigant Dell haalt wereldwijd 4,1 miljoen accu's voor laptops terug omdat die overhit kunnen raken en daardoor in brand kunnen vliegen. Het betreft de grootste terugroepactie in de 22-jarige geschiedenis van het bedrijf.

De batterijen zijn door Sony geproduceerd en werden gebruikt in notebooks die tussen 1 april 2004 en 18 juli dit jaar zijn verkocht. De accu's kwamen in 18 procent van de in die periode geleverde 22 miljoen Dell-computers, aldus de grootste computerverkoper ter wereld.

Test hier gelijk of je batterij vervangen dient te worden.

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika, gebiedsdelen die Dell als ??n markt beschouwt, zijn 900.000 laptops met de gewraakte batterij verkocht. Een woordvoerder van Dell Nederland kon nog niet zeggen om hoeveel schootcomputers het in Nederland gaat. Bezitters van een Dell notebook kunnen op de site dellbatteryprogram.com controleren of hun computer een accu bevat die onder de terugroepactie valt.

De Sony-accu's zijn gebruikt in onder meer de modellen Latitude en Inspiron. Tot nu toe zijn bij Dell zes gevallen van oververhitting bekend. Een laptop in Japan vloog in brand. Foto's daarvan zijn ook op internet verschenen.

Onduidelijk is of Dell schade lijdt door de terugroepactie. Oprichter Michael Dell verklaarde dinsdag geen materi?le invloed op de zaken te verwachten. De computerfabrikant blijft accu's van Sony afnemen.

 

Bron: De Telegraaf