Mac-hacker: Vista veiliger dan OS X

applexp.jpg

 

 

 

 

 

De hacker die 10.000 dollar won met het overnemen van een Macbook stelt dat Vista veiliger is dan OS X. Andere fabrikanten moeten Microsoft als voorbeeld stellen.

"Onder de motorkap is Vista betrouwbaarder dan OS X", stelt Dino Dai Zovi in een interview met Computerworld. "De kwaliteit van de onderliggende code is wat betreft beveiliging bij Vista beter dan bij OS X 10.4. Microsofts Security Development Lifecycle (SDL) resulteert in minder kwetsbaarheden in nieuw geschreven regels code. Ik hoop dat meer fabrikanten de methode van Microsoft gaan gebruiken."

Zovi won vorige maand 10.000 dollar door een lek te vinden in een volledig gepatchte Mac, tijdens de Cansecwest beveiligingsconferentie in Vancouver. Later bleek dat niet alleen Mac-gebruikers een risico liepen door het gevonden lek in Quicktime. Ook Windows-gebruikers zijn kwetsbaar.

"Veel mensen blazen hoog van de toren over de beveiliging van Mac OS X, maar in de praktijk maakt Microsoft meer werk van de beveiliging dan Apple", zo sprak destijds Dragos Ruiu, organisator van Cansecwest-conferentie, tijdens de conferentie in Vancouver.