Microsoft: Onecare is te vroeg uitgebracht

onecare1.jpg?

 

 

 


De Onecare-beveiligingssoftware is allesbehalve perfect en eigenlijk nog niet af. Voornaamste probleem is dat Microsoft niet erg bekend is met beveiligingssoftware.
?
Dat stelt een senior manager bij Microsoft tegenover Zdnet. "Onecare is nieuw en had niet al uitgebracht moeten worden", weet Arno Edelmann van Microsoft. "Er is een probleem met de updates en met de implementatie. De problemen worden nu wel opgelost."?

Het probleem met Onecare zit hem in de onderliggende the Gecad-antiviruscode. Deze conflicteert met Microsoft mailservers. Als er mail binnenkomt vanaf een Exchange 2007-server is er niets aan de hand, maar met eerdere versies zoals 2000 en 2003 is de kans groot dat e-mail in quarantine wordt geplaatst.?

Eerder deze maand werd bekend dat gebruikers van Outlook en Outlook Express het risico lopen al hun e-mail kwijt te raken bij een malware-scan van Windows Live Onecare. Door een fout in het beveiligingssysteem worden na een scan Outlook .pst- en Outlook Express .dbx-bestanden in quarantaine gezet. Als gebruikers de in quarantaine gezette bestanden verwijderen zijn ze alles kwijt.

"Microsoft is geen beveiligingsbedrijf. Beveiliging is heel belangrijk, maar het is een klein onderdeel van de zakelijke activiteiten van Microsoft", stelt Edelmann. "Normaliter ontwikkelt Microsoft geen producten, maar kopen we deze. Onecare is geen slecht product, maar er missen nog onderdelen."

Onecare is het gevolg van een overname van het Roemeense bedrijf Gecad. Microsoft nam dat bedrijf in 2003 over en verwerkte de technologie tot het huidige Onecare-product.