Microsoft repareert 2000 fouten Windows 7

Windows 7Sinds de lancering van de testversie van Windows 7 heeft Microsoft al 500.000 rapporten met feedback van testers ontvangen. De softwaregigant zegt de klachten goed te hebben bestudeerd en heeft oplossingen in de planning voor meer dan 2000 gevonden fouten.

De softwaregigant wijst erop dat de definitie van fout ruim is. ”Voor ons is er sprake van een ’bug’ als de software iets doet dat iemand niet had verwacht. Een fout kan een cosmetische kwestie zijn, een consistentie kwestie, een crash, het blijven hangen, het verkeerd aflopen, een verwarrende gebruikerservaring, een compatibiliteitskwestie, een ontbrekende feature en nog veel meer”, zo schrijft Microsoft’s Steven Sinofsky van de Windows en Windows Live Engineering Group.

Microsoft is tevreden over de ondersteuning van hardware voor het nieuwe besturingssysteem. Microsoft spreekt over 10 miljoen installaties van apparaten en het gebruik van zo’n 2,8 miljoen unieke plug-and-play apparaatherkenners. Meer dan 75 procent van de gebruikte hardware werkte volgens Sinofsky met de drivers die bij het systeem geleverd werden.