Microsoft Virtual PC 2007 gratis downloaden


Microsoft komt zijn belofte om de nieuwste versie van zijn virtualisatiesoftware gratis weg te zullen geven na. De nieuwste variant luisterend naar de naam Virtual PC 2007 biedt onder andere ondersteuning voor Windows Vista en kan overweg met de nieuwe Hardware Virtualisation Technology van Intel en AMD.

Windows Vista kan onder Microsoft Virtual PC 2007 op een systeem waarop Windows XP draait worden uitgeprobeerd.

handycam.png

 

Bekijk een demo

Het is middels Virtual PC mogelijk om meerdere besturingssystemen op een computer te laten draaien. Maar je kunt als gebruiker ook een nieuw softwareprogramma op deze virtuele computer draaien om bijvoorbeeld eens te zien of het je bevalt en of het de moeite waard is om dit programma echt vast op je pc te installeren.


banner

Zowel Windows XP als Windows Vista kunnen met behulp van Virtual PC 2007 dus op een enkele computer draaien. Groot voordeel van het werken met een virtuele computer is dat het niet nodig is om extra schijfpartities aan te maken. Je kunt als gebruiker bovendien eenvoudig van het ene besturingssysteem op het andere overstappen zonder dat je de computer opnieuw hoeft op te starten.

Vorig jaar juli gaf Microsoft Virtual PC 2004 al gratis weg. De softwaregigant deed toen de belofte dat Virtual PC 2007 ook gratis zou worden wegegeven. Microsoft doet die belofte nu gestand. Via de website van Microsoft zijn zowel de 32-bit als de 64-bit versies van Virtual PC 2007 te downloaden.