Miljoen uploads TomTom MapShare

mapshare.jpgDe kaartaanvul en verbeteringsdienst TomTom Map Share heeft sinds de lancering in juli 2007 de miljoenste kaartverbeterings-upload van zijn gebruikers ontvangen. Sinds de introductie van de dienst hebben zich meer dan een half miljoen Map Share-gebruikers bij deze dienst aangemeld.

Het van origine Nederlandse TomTom, dat wereldwijd marktleider is op het gebied van draagbare navigatieoplossingen, heeft de Map Share dienst in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat bestuurders altijd over het meest accurate en up-to-date kaartmateriaal kunnen beschikken. TomTom Map Share is beschikbaar in 30 landen, verspreid over een vijftal continenten.

Wij zijn blij te zien dat onze gebruikers TomTom Map Share zo intensief gebruiken,” zegt Harold Goddijn, CEO van TomTom. “Wegennetwerken veranderen elke dag en vaak ook onverwachts. Daardoor is het onmogelijk kaartmateriaal aan te bieden dat actueel genoeg is om te voldoen aan de gebruikerswensen. Nu kunnen gebruikers echter gemakkelijk en direct hun eigen kaarten op hun navigatiesysteem verbeteren. En nog belangrijker, onze gebruikers kunnen alle wijzigingen die gemaakt zijn door anderen gratis ontvangen en op die manier profiteren van elkaars kennis van het lokale wegennetwerk,” aldus Goddijn.

Van de één miljoen door gebruikers geuploade kaartverbeteringen kon ongeveer tweederde meteen worden aangepast. De rest is naar het TomTom ontwikkelingsteam gezonden dat zich met het herstellen van fouten bezighoudt, of ging naar de kaartproducent voor verder onderzoek.

TomTom heeft met meer dan 15 miljoen leden ’s werelds grootste satellietnavigatie gemeenschap in huis.