Samsung Galaxy Note III en Galaxy Tab 3

note2 2323527b

Exact een week geleden is de Samsung Galaxy S4 aangekondigd tijdens een groots evenement in New York en dan wordt het alweer snel tijd om vooruit te kijken. Zowel de Galaxy Note III als de Galaxy Tab 3 zouden volgens geruchten aangekondigd gaan worden tijdens de IFA in Berlijn, die begin september plaats zal vinden.

 

Samsung Galaxy Note III en Galaxy Tab 3

Het is een erg logische keuze voor Samsung om ook opvolgers uit te brengen in deze twee populaire Galaxy-reeksen. De Galaxy Note III is al vaker voorbij gekomen in het geruchtencircuit, waarbij er gesproken werd van een 6,3 inch-scherm. De Galaxy Tab 3 hebben we nog maar relatief weinig van gehoord, maar zal naar alle waarschijnlijkheid een stevige verbetering van de Samsung Galaxy Tab 2 zijn. Veel verdere details zijn er nog niet bekend over deze in potentie populaire devices, maar zodra er mee bekend wordt, lees je dat uiteraard op Androidworld.

De Galaxy Tab 2-reeks is de bestverkopende tabletreeks van Samsung, maar heeft relatief slechte specificaties: de Note 10.1 is momenteel het topmodel. Verwacht wordt dat de Galaxy Tab 3-reeks wél weer met de top op de tabletmarkt mee zal kunnen doen met een hogeresultiescherm (2560×1600 pixels) en mogelijk een Samsung Exynos 5 Octa-chipset, of in ieder geval een quad-core-chipset.

Beschikbaarheid

De IFA 2013 zal 6 september starten in Berlijn en ook het Androidworld-team zal daar aanwezig zijn. Dit is ook de beurs waar vorig jaar de Samsung Galaxy Note II aangekondigd is, waarna deze enkele maanden later in de winkels lag. Voor nu zal het dus een kwestie van geduld zijn, maar wij zijn ervan overtuigd dat we voor de officiële aankondiging al veel weten van deze uitbreidingen in de Galaxy-serie.

Bron: Androidworld