Symbaloo geduchte concurrent voor Startpagina?

SymbalooSymbaloo heeft de Spin Award voor beste website gewonnen. “Na tien jaar is eindelijk een geduchte concurrent van Startpagina.nl opgestaan. Deze site is nog simpeler dan het oervoorbeeld”, oordeelde de jury.Symbaloo is een verzameling kleurrijke blokjes waarmee iedereen snel een persoonlijk bureaublad op internet kan maken. Deze matrix biedt een overzichtelijke indeling in verschillende categorieën websites. Hieronder ook populaire diensten als Google, Wikipedia en Gouden Gids. Via slepen en loslaten kunnen gemakkelijk blokjes worden toegevoegd, verplaatst en verwijderd. Dit bureaublad maakt het gemakkelijk te navigeren. De gebruiker krijgt zo snel toegang tot algemene, voorgedefinieerde sites en zelf geselecteerde sites.

De SpinAwards worden elk jaar uitgereikt voor de beste concepten en projecten in interactieve communicatie. Volgens het juryrapport blinkt Syambaloo uit in zowel eenvoud en gebruiksgemak als ook in inventiviteit en creativiteit.  

Het Nederlandse internetbedrijf Symbaloo is vandaag officiëel van start gegaan. Symbaloo biedt een ‘online bureaublad’ en kan naar eigen zeggen het best worden omschreven als ‘een verzameling kleurrijke blokjes’ .

symbaloo.jpg

Als u www.symbaloo.com bezoekt, ziet u wat de makers bedoelen. Een matrix van 10 x 6 biedt een overzichtelijke toegang tot allerlei websites en webdiensten. De blokjes zijn eenvoudig naar eigen wens te rangschikken middels ‘drag and drop’. “Met Symbaloo maakt iedereen in een handomdraai een persoonlijk bureaublad op internet.

Een bureaublad dat makkelijk navigeert en snel toegang geeft tot algemene, voorgedefinieerde sites en zelfgeselecteerde websites. Naast een lokale variant is het tevens mogelijk een bureaublad aan te maken dat vanaf elke plaats ter wereld toegankelijk is.”, aldus het persbericht. Het idee voor Symbaloo ontstond in december 2006. Bedenker en oprichter Tim Has zocht naar een manier om internetnavigatie eenvoudiger te maken. Eenvoudiger en overzichtelijker.

Als naam werd gekozen voor het Oudgriekse werkwoord Symbaloo, wat 'verzamelen' of 'bij elkaar brengen' betekent. In Juni 2007 is Symbaloo als bèta geïntroduceerd. Inmiddels zijn lokale versies van Symbaloo beschikbaar in Nederland, Frankrijk, Spanje, de VS en Engeland. Tim Has: “We onderscheiden ons door eenvoud. Er zijn voldoende sites waarmee je persoonlijke homepages kunt maken, maar niet één zo simpel als Symbaloo. Het is zo simpel dat je het zelf had kunnen verzinnen.”

Bron: Computer!Totaal / Telegraaf