TomTom HD Traffic receiver

hdtraffic.pngTomTom, wereldwijd de grootste aanbieder van navigatieoplossingen, kondigt vandaag de lancering aan van de nieuwe HD Traffic™ Receiver die TomTom’s geavanceerde verkeersinformatie levert aan bestaande en nieuwe TomTom-klanten. De HD Traffic Receiver heeft een ingebouwde simkaart voor GPRS-verbinding en kan op de sigarettenaansteker van een auto worden aangesloten. De HD Traffic Receiver wordt aangeboden inclusief een abonnement van zes maanden op de HD Traffic-dienst, en is te koop als losse accessoire, of meegeleverd bij een select aantal modellen van de TomTom GO-familie.

Dankzij de unieke aanpak waarbij de beste verkeersdata van verschillende bronnen worden gecombineerd, biedt TomTom aan HD Traffic gebruikers de mogelijkheid gemakkelijk de slimste route naar hun bestemming te plannen. Gebruikers ontvangen tot vijf keer meer verkeersupdates zodat zij beter geïnformeerd zijn over de verkeerssituatie op hun route en accuratere reis- en aankomsttijden ontvangen. Daarnaast dekt HD Traffic tenminste tien keer meer wegen, zodat bestuurders van tevoren weten dat de alternatieve route die zij nemen daadwerkelijk de slimste optie is en zij dus onnodige vertraging vermijden.

De HD Traffic informatiedienst is momenteel beschikbaar in Nederland en wordt in de loop van dit jaar aangeboden in Duitsland en Engeland. In Frankrijk zal de dienst in 2009 gelanceerd worden.

“Voor alle bestuurders is het zeer belangrijk - voor en tijdens de reis - om files te vermijden om op hun bestemming aan te komen,” zegt Harold Goddijn, chief executive officer van TomTom. “Met de HD Traffic Receiver, kunnen TomTom GO-klanten profiteren van onze superieure verkeersinformatie.”

De HD Traffic Receiver maakt het gemakkelijker om verkeersinformatie te ontvangen. Bestuurders sluiten het ene eind aan op de mini-USB-poort van hun TomTom-systeem en het andere op de sigarettenaansteker van hun auto.

De nieuwe TomTom HD Traffic Receiver heeft een GPRS-modem en wordt gevoed door een 12-24 Volt adapter voor de sigarettenaansteker. Met de ingebouwde Lithium-ion batterij, een gewicht van slechts 128 gram en een afmeting van 122mm x 45mm x 25mm, is de TomTom HD Traffic Receiver volledig draagbaar.

bron: www.tomtom.com

{moscomment}