Verslaafd aan Iphone

iphone-ipod-touch-firmwareStudenten vergeten eerder hun portemonnee mee te nemen dan hun iPhone, ze slapen naast het apparaat en zien het als verlenging van hun zijn. Een minderheid is er zelfs van overtuigd dat hun iPod soms jaloers is op hun iPhone. Eindexamenstudenten van de Stanford universiteit hebben 200 willekeurig gekozen jongere studenten gevraagd naar hun iPhone gewoonten, zo meldt CNet News. Het merendeel gaf aan zeer verknocht te zijn aan het apparaat.

Driekwart houdt de telefoon zelfs 's nachts binnen bereik. Dat komt deels doordat de iPhone de plek van andere apparaten heeft ingenomen, zo gebruikt 84 procent het als horloge en 89 procent als wekker. Voor een deel van de studenten gaat de band met hun iPhone nog verder. Een kwart van de studenten zegt de iPhone te zien als verlenging van hun brein of zijn, tien procent geeft toe zijn iPhone af en toe te aaien en drie procent heeft het toestel een naam gegeven. Bovendien zegt 8 procent wel eens het vermoeden te hebben gehad dat hun iPod jaloers is op hun iPhone.

 

Veel studenten vrezen dat hun sociale leven overhoop komt te liggen als ze hun iPhone verliezen. Al wordt het apparaat niet alleen gebruikt om met anderen in contact te treden. Driekwart geeft namelijk toe de iPhone wel eens gebruikt te hebben om oogcontact met anderen juist te vermijden.

Tien procent van de studenten geeft ronduit toe verslaafd te zijn aan de iPhone, terwijl 32 procent zegt zich zorgen te maken om iverslaafd te raken. Slecht 6 procent beweert absoluut niet verslaafd aan het toestel te zijn.

Bron: www.telegraaf.nl